Hírek

Gyémánt Ádám a Szilasnál

Gyémánt Ádám a Szilasnál

augusztusától a Szilas Néptáncegyüttest erősíti és segíti a csoportjaink sikeres működését a szakmában ismert és elismert Gyémánt Ádám, aki az operatív vezetői feladatokat látja el.

 

Szeretettel köszöntjük Gyémánt Ádámot a Szilasnál, aki így ír magáról:

"2006 óta néptáncpedagógusként tevékenykedem, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkám a hobbim, és a hobbim a munkám. Életvitel ez számomra, ebben élem a mindennapjaimat. Az óvodásoktól egészen az idősebb korosztályig volt szerencsém továbbadni tánckultúránk egy-egy kis szeletét.  13 éves korom óta folyamatosan végigkíséri utamat a magyar népzene és néptánc, akárcsak a feleségemét, és most már mondhatom, hogy a gyermekeimét is. Mivel igen sokat tanítok, így nagyszerű lehetőségnek találtam, amikor felkerestek a Szilastól, hogy lenne egy munka, ami nem vág egybe a néptánc tanítással, de mégis egy néptáncos közösséggel együtt gondolkodva segíthetem egy néptáncegyüttes munkáját. Ezzel a feladattal változatosabbá tettem mindennapjaimat, és bekerültem egy remek csapatba. Hozzáteszem, hogy néptánccsoportjaim vezetése során ugyanezekkel, vagy ehhez hasonló feladatokkal találkozom, de itt a Szilasnál a tanítás és koreografálás, azaz a próbatermi munka kimarad a feladatkörömből."

Sok közösen megélt sikereket kívánunk Ádámnak!

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.