Hírek

A Palánták kétbodonyi táborozása

A Palánták kétbodonyi táborozása

A Nógrád megyében található Kétbodonyban táboroztak Palántáink. Ibrányi Dorkától, a Palánták táncosának beszámolójából kiderül, hogy milyen aktívan is telt a júliusi tábor.

 

Július elejére Kata néni és Tomi bácsi, a táncoktatóink rendeztek nekünk egy tánctábort Kétbodonyban. Első dolgunk érkezés után az volt, hogy elfoglaltuk a szobákat. A tábori napok többnyire hasonlóan teltek. Felkeltünk, felöltöztünk majd futottunk egy kört a falu körül. Megreggeliztünk és elmentünk bemelegíteni a tánchoz. A táborban a tyukodi táncokat tanultuk és a fiúk botolót, a lányok üvegeset. Általában ezeket külön - külön is gyakoroltuk. Személy szerint én az üvegest nagyon vártam, ahogy láttam mindenkinek jól ment a Janás üveggel. Próba után megebédeltünk és fürdőruhába öltöztünk. Minden délután valamilyen program következett. Minden nap másfajta és egy napon csak egy. Első nap bevezetést nyertünk az erdő történetébe és sok mindent megtudtunk az állatokról és a növényekről. Másnap egy kovácsműhelyben a saját szerencsepatkónkat készíthettük el. Harmadnap pedig madárkát sütöttünk kelt tésztából. Nagyon finom volt, a receptet is megkaptuk, hogy otthon is elkészíthessük. A program után medencézni mentünk. Furcsa volt, mert a medence vize sós volt! Mikor visszaértünk sokan letusoltak (csak azok nem, akik fociztak ). Aztán pedig irány vacsorázni. Vacsora után szabadfoglalkozás következett. Volt nap amikor kártyáztunk, társasjátékoztunk, majd egyik délután pár lánnyal beszálltunk focizni. Ahhoz képest,hogy alig kaptunk labdát a fiúktól elé lelkesen szaladgáltunk ide oda. Utolsó este pedig megnéztük a horvát - angol focimeccset ( a táborban mindenki a horvátoknak szurkolt!! ). Amikor az angolok először rúgtak gólt kicsit csalódottak voltunk, de amikor a horvátok egyenlítettek, azt szerintem már az egész falu hallotta. Nem is beszélve a második horvát gólról. Este fogmosás, pizsamába bújás és mese, amit Kata néni olvasott fel. Mese után mindenki visszavonult a szobájába lefeküdni aludni. Így teltek a napjaink. Remélem jövőre is lesz tábor és ha lehet jövőre egy hetes is lehet...

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.