Oktatók

Image

Józsa Tamás

Művészeti vezető

Gyerekkorom óta táncolok, kamaszkorom óta tanítok. A Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztem, Kétszeres "Aranysarkantyús táncos" vagyok és a Népművészet Ifjú Mestere. Óvodástól felnőtt korig minden korosztályban tanítok és koreografálok. Célom, hogy tanítványaim örömmel és felszabadultsággal merülhessenek el a néptánc élményében és válhassanak próbáról próbára egyre jobbá és teljesebbé.

Image

Bonczók-Sáfrán Dominik

Oktató

Zalaegerszegen születtem, és egészen ovis korom óta táncolok. Együttesi pályafutásomat a Zalai Táncegyüttesben kezdtem, majd a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium tanulójaként felkerültem Budapestre. Itt 2016-ban csatlakoztam a Szilashoz, majd 2020-ban végeztem a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncos és Próbavezető szakán. A Szilasban három csoportot, az Apró, Nagy és Cifra Szilast vezetem párommal. Munkám során fontosnak tartom, hogy az együttesbe járó táncosok örömmel és lelkesedéssel éltessék tovább hagyományainkat.

Image

Hortobágyi Ivett

Vendégoktató

A néptánc és a népzene kiskoromtól meghatározó szerepet töltött be az életemben, majd ismereteim elmélyítése érdekében elvégeztem a Magyar Táncművészeti Egyetem egészségtan tanár-néptánc pedagógus, és a Pécsi Tudományegyetem néprajz alap és mester szakát. Emellett idén sportrehabilitációs- és gerinctréner képesítést is szereztem. Jelenleg főállásban a Hagyományok Háza Folklórdokumentációs Könyvtár és Archívumában dolgozom, emellett a felnőtt Szilasban vagyok vendégoktató.
A próbákon arra törekszem, hogy a közös éneklés és mozgás során olyan élményeket biztosítsak, amely a múltból táplálkozik, de utat mutat a jelen és a jövő felé is.

Image

Kun Lilla

Oktató

Kilenc évesen kezdtem néptáncolni, és azóta az életem is a tánc köré épült. Tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetem mesterszakán, néptáncpedagógus szakirányon fejeztem be 2020-ban. A néptánchoz szorosan kapcsolódó magyar népviseletek gyűjtése és rekonstruálása is az életem fontos részét képezik. Az együttesben 2008 óta táncolok, és 2013-ban vettem át az első csoportomat. Párommal jelenleg az Apró, Nagy és Cifra Szilas csoportokat vezetjük. Az itt végzett munkánk mellett az iskolákban és óvodákban is fontos célunknak tartjuk a néptánc fejlesztő erejének bemutatását és alkalmazását.

Image

Ress Henrietta

Oktató

Már kisiskolásként megismerkedtem a néptánccal. 2006-tól kezdve a mai napig a Szilas aktív táncosa vagyok, mondhatni itt nőttem fel. Jelenleg az ELTE gyógypedagógia karán tanulok, ahol a jövő évben logopédia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon fogok végezni. 2019. október óta az újonnan megalakult Pöttöm Szilas csoport egyik oktatója vagyok, ahol párommal az ovis korosztályt igyekszünk bevezetni a néptánc és a gyermekjátékok világába. 2019. tavaszától a Palánta csoport vezetésében is részt veszek, amely egy teljesen más feladat, mint a picikkel, de ugyancsak örömmel és kihívásokkal teli.

Image

Ress Tamás

Oktató

2007 óta vagyok a Szilas tagja, azóta foglalkozom amatőrként néptánccal. 2013 óta van szerencsém oktatni is az együttesben. A Szilas Palánták és a Pöttöm Szilas csoportokat terelgetem, ami nagyon hálás feladat, hiszen sok büszkeséget és örömet tud adni a több, mint 30 gyerkőc. Amikor nem a néptánccal foglalkozom (mára már ez az időm nagyobb része), akkor klasszikus zenét, klasszikus éneket tanulok a Zeneakadémián, ahol 2019-ben diplomáztam. Ezen kívül több énekes formációban, főként a Szent Efrém Férfikarral is dolgozom és több amatőr kórus karnagya vagyok.

Image

Tomin Orsolya

Oktató

Elsős koromban találkoztam először a néptánccal akkori iskolámban, majd ennek köszönhetően kerültem a Szilas székházának falai közé is 2015-ben. A fellépések, versenyek és próbák mellett 2017 körül kezdtem az akkor még Pöttöm csoportban segítő oktatóként tevékenykedni.

Jelenleg a Kis Szilas oktatója vagyok Józsa Tamással, és a Mozdonyvezető Tagóvodában igyekszem bevezetni az ovis korosztályt a néptánc játékos és színes világába.

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu