Oktatók

Image

Józsa Tamás

Művészeti vezető

Gyerekkorom óta táncolok, kamaszkorom óta tanítok. A Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztem, Kétszeres "Aranysarkantyús táncos" vagyok és a Népművészet Ifjú Mestere. Óvodástól felnőtt korig minden korosztályban tanítok és koreografálok. Célom, hogy tanítványaim örömmel és felszabadultsággal merülhessenek el a néptánc élményében és válhassanak próbáról próbára egyre jobbá és teljesebbé.

Image

Bonczók-Sáfrán Dominik

Tánckarvezető, Oktató

Zalaegerszegen születtem, és egészen ovis korom óta táncolok, szüleimnek azóta is hálás vagyok, hogy beírattak néptáncra. Együttesi pályafutásomat a Zalai Táncegyüttesben kezdtem, majd a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium tanulójaként felkerültem Budapestre. 2016-ban csatlakoztam a Szilashoz, majd 2020-ban végeztem a Magyar Táncművészeti Egyetem Táncos és Próbavezető szakán. A Szilasban négy csoportot, az Apró, Nagy, Ifjúsági és Cifra Szilast tanítom párommal. 2022 szeptemberétől tánckarvezetőként is tevékenykedek a Szilasban. Munkám során fontosnak tartom, hogy az együttesbe járó táncosok örömmel és lelkesedéssel éltessék tovább hagyományainkat, így teljes részét alkothassák a mi családunknak!

Image

Hortobágyi Ivett

Oktató

A néptánc és a népzene kiskoromtól meghatározó szerepet töltött be az életemben, majd ismereteim elmélyítése érdekében elvégeztem a Magyar Táncművészeti Egyetem egészségtan tanár-néptánc pedagógus, majd a Pécsi Tudományegyetem néprajz alap és mester szakát. Emellett  sportrehabilitációs- és gerinctréner képesítést is szereztem. Jelenleg főállásban sportolók preventív és rehabilitációs fejlesztésével foglalkozom és a felnőtt Szilasban oktatok. 
A próbákon arra törekszem, hogy a közös éneklés és mozgás során olyan élményeket biztosítsak, amely a múltból táplálkozik, de utat mutat a jelen és a jövő felé is.

Image

Kun Lilla

Művészeti asszisztens, Oktató

Kilenc évesen kezdtem néptáncolni, és azóta az életem is a tánc köré épült. Tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetem mesterszakán, néptáncpedagógus szakirányon fejeztem be 2020-ban. A néptánchoz szorosan kapcsolódó magyar népviseletek gyűjtése és rekonstruálása is az életem fontos részét képezik. Az együttesben 2008 óta táncolok, és 2013-ban vettem át az első csoportomat. Párommal jelenleg az Apró, Nagy, Ifjúsági és Cifra Szilas csoportokat tanítjuk. Az itt végzett munkánk mellett az iskolákban és óvodákban is fontos célunknak tartjuk a néptánc fejlesztő erejének bemutatását és alkalmazását.

Image

Molnár Sándor

Oktató

Molnár Sándor vagyok, testnevelő és gyógytestnevelo tanár. Gyermekkorom óta foglalkozom magyar néptánccal, az elmúlt 20 évben tanítással. A Szilas együttes egy nagyon meghatározó közösség az én életemben is, fiatal korom óta vagyok a Szilas Együttes táncosa, szervezője. Személyes meggyőződésem, hogy a tánc által a gyerekek szemelyiség- és mozgásfejlődése olyan fejlesztő ingert kap, melynek hatása egy egész életen át elkíséri őket. Nagy örömömre szolgál, hogy Dórival megkaphattuk a Pöttöm csoport vezetését.

Image

Ress Henrietta

Oktató

Már kisiskolásként megismerkedtem a néptánccal. 2006-tól kezdve a mai napig a Szilas aktív táncosa vagyok, mondhatni itt nőttem fel. Jelenleg az ELTE gyógypedagógia karán tanulok, ahol a jövő évben logopédia és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon fogok végezni. 2019. október óta az újonnan megalakult Pöttöm Szilas csoport egyik oktatója vagyok, ahol párommal az ovis korosztályt igyekszünk bevezetni a néptánc és a gyermekjátékok világába. 2019. tavaszától a Palánta csoport vezetésében is részt veszek, amely egy teljesen más feladat, mint a picikkel, de ugyancsak örömmel és kihívásokkal teli.

Image

Tímár Dorottya

Oktató

2008 szeptembere óta kíséri a Szilas az utamat, ahogyan én is szerves része vagyok az együttesnek. A néptánc szeretete és a közösség értékrendje azóta is biztos alapja az életemnek. 2014-ben kezdtem el az oktatóim mellett az akkori Pöttöm (mostanra Kis Szilas) csoportnál segédkezni és részt venni a gyerekek körüli teendőkben, oktatásban. Rendszeresen táboroztatok és részt veszek a szervezési munkálatokban, feladatokban is. 2021-ben kezdtem tanulmányaimat az ELTE PPK közösségszervezés szakán, amit nagyon szeretek, úgy érzem az ott szerzett tudást az együttesben is tudom kamatoztatni. Várom a tanévkezdést és a sok mosolygós arcot, akikkel együtt énekelhetünk, táncolhatunk, játszhatunk hétről hétre.

Image

Tomin Orsolya

Oktató

Elsős koromban találkoztam először a néptánccal akkori iskolámban, majd ennek köszönhetően kerültem a Szilas székházának falai közé is 2015-ben. A fellépések, versenyek és próbák mellett 2017 körül kezdtem az akkor még Pöttöm csoportban segítő oktatóként tevékenykedni.

Jelenleg a Kis Szilas oktatója vagyok Józsa Tamással és tavaly a Mozdonyvezető Tagóvodában foglalkoztam az óvodás korosztállyal is. 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu