Hírek

Horányi felkészülés

Horányi felkészülés

Az Ifi és Felnőtt tánckar Horányban együtt készült fel a Szekszárdi Néptáncfesztiválra. A horányi edzőtáborról Fekete Ildo készített beszámolót:

Hasznosan töltöttük az októberi hosszú hétvégét: megvolt az első, igazi közös próbája az Ifi és Felnőtt csoportoknak. Habár már korábban is dolgozott együtt a két csapat, és táncházakban, rendezvényeken sokat vagyunk együtt, nagy hatása volt ránk ennek az összetartó hétvégének.

A reggeli komppal először a lányok érkeztek meg Horányba, ők a délelőttöt a hímzéssel töltötték, így mindenkinek egyedi, színes, saját kézzel készült keszkenője van a veresegyházi táncokhoz. Voltak, akik már rutinosan mozgtak a fonalak és tűk közelében, voltak, akik életükben először hímeztek, de a végére mindenki ráérzett a szépségére. A lelkesebb fiúk is próbáltak segíteni a hímzésben, egyikük-másikuk a tűbefűzés mesterévé vált a "hímzőszakkör" végére.

A Szekszárdi Fesztiválon elért sikereinket nagyban köszönhetjük ennek a hétvégének, hiszen a két napon összesen körübelül 12 órát töltöttünk a próbateremben, itt készült el a veresegyházi, "A hetedik napon" című koreográfia, az otthoni próbákon így már csak az utolsó simításokat, kisebb módosításokat végezték el a koreográfusaink. A szombat estét táncházzal zártuk: a próbateremben élő zenére táncolhattunk, a terem szélén pedig a lányok, akik épp nem táncoltak, a keszkenőik hímzését folytatták.

Ez a hétvége az Ifi és a Felnőtt csoport jövőbeni közös munkájának megalapozása volt, közelebb kerültünk egymáshoz, sokat nevettünk együtt. Remélem, sok ilyen közös élményben lesz még részünk!

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.