Péntek esti forduló és táncházA Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes és a Csokonai Kulturális és Sportközpont közös elgondolása nyomán valósul meg a „Péntek esti forduló és táncház Rákospalotán” elnevezésű programsorozat.

Péntek esti forduló

 Ez a programunk a 2022/23. tanévben nem kerül megrendezésre. 

 

Szeretnénk közelebb hozni a XV. kerület lakosainak minden korosztályához a népzenét és a néptáncot. Azokhoz is akiknek csak pár hetente egy-egy alkalom fér bele az idejébe, hogy a tánc révén kapcsolódjon ki, de szeretnének minél többet megismerni  és elsajátítani hazánk táncos hagyományaiból. Éppen ezért indítjuk útjára Péntek esti forduló elnevezésű programunkat, ahova szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen kezdi, kezdi újra vagy folytatja a néptáncot!

Időpontok: minden alkalommal 18:00-19:30

Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (1153 Budapest Eötvös u. 64-66.). Részvételi díj: 500 Ft / alkalom. 

Image

Táncház

 

 

Természetesen a Táncházak is folytatódnak az őszi félévben. A jelenlévők a Kárpát-medence számos táncanyagával megismerkedhetnek. Többek között a Palócföld, Felső-Tisza vidék és Erdély több tájegysége is, mint például Bököny, Szilágyság, Kalotaszeg, Mezőség és Galga-mente táncai minden alkalommal szerepelnek a repertoáron a résztvevők legnagyobb örömére. A táncanyagokat már ismerők saját kedvükre mulathatnak, míg a tanulni vágyók a táncmesterek segítségével ismerkedhetnek a lépésekkel. A tanított táncrendekhez minden esetben népdaloktatás is párosul, hisz a tánc mellett a közös éneklés az egyik legnagyszerűbb élmény az emberek számára kortól függetlenül.
A program gyermek táncházzal is kiegészül (19 órától), ahova szeretettel várjuk a már óvodás korú gyermekeket is!

Házigazda: a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes és Pálházi Bence és bandája

Időpontok:

  • 2022. február 11.
  • 2022. április 18.
  • 2022. október 7.
  • 2022. november 18.
  • 2022. december 16.

Részvételi díj: 500 Ft / alkalom

Image

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu