Hírek

Hajni és Bálint a Fölszállott a pávában

Hajni és Bálint a Fölszállott a pávában

Méltán lehetünk büszkék Ifi csoportunk táncosaira Farkas Hajnalkára és Csákvàri Bálintra, akikért nov. 4-én ez egész együttes egy emberként szurkolt.

A két fiatal megmutatta, hogy milyen az, amikor az ember szeretetből, szenvedélyből és a maga természetességével táncol. És ebben van a lényeg!

Hajni nővérei is a Szilasban táncolnak. Heni, a legidősebb nővér gondolatait olvashatjuk, aki szintén járt már a tehetségkutató 2014-es szériájában a felnőtt együttessel.

 "Hatalmas büszkeség töltött el minket Gabival, mikor a péntek esti műsorban a kis hugica következett táncos párjával, és minden ottlévő egy emberként szurkolt nekik. Nagyon ügyesek voltak, minden izzasztó és fárasztó próba meghozta a gyümölcsét. Nem féltek a kudarctól, nem a hírnévért mentek, élvezték a műsort és kalandként élték meg.

Én személyesen csak Hajni készületeit láthattam, azt is sajnos csak töredékesen, mert sokszor az eltérő időpontban lévő táncpróbák miatt teljesen elkerültük egymást. Sok időt töltöttek el a felkészüléssel, a nyári tábortól kezdve az élő adásig. Hajni nagyon izgatottan várta az egészet, ennek ellenére párszor eltörött a mécses, ha a betegség vagy térdfájás ágynak döntötte, vagy ha éppen a várva várt őszi szünet minden napján próbálni kellett.

A felnőtt csoporttal 2 éve mi is részt vettünk a Fölszállott a páva tehetségkutatóban, de talán azt merem mondani, hogy nagyobb élmény volt a legkisebb húgomat a tv képernyőjén látni és az egész együttessel neki szurkolni, mint pár éve az együttes tagjaként ugyanazon a színpadon táncolni."

 

És álljon itt még a szakmai zsűri értékelése is, ami nem igényel kiegészítést:

"Gyerekek, nem kapok levegőt! Így szökőst táncolni gyerekektől én még nem láttam. Felnőttek is megirigyelhetnék ezt a láthatatlan erőt, ami köztetek van. Így forgatni - és nem magától forog ez a lány, hanem a legény forgatja, aki 11 éves. Szóval fantasztikusak vagytok! Végig-végig volt köztetek egy olyan energia, ami ennek a táncnak a legnehezebbje..." Kocsis Enikő

"Teljes mértékben le vagyok nyűgözve... Hihetetlen, hogy ilyen szinten táncoljátok ezt a páros táncot!" Berecz István

"...attól voltam elragadtatva, hogy ilyen fiatal fiú hogy tud ilyen feszes, halálpontos csapásokat előadni és ilyen virtuóz formába önteni?" Tímár Böske

 

A képeket Lumidance (Váradi Levente) é Farkas József készítette.

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.