Hírek

Kecskeméten jártak az Ifik

Kecskeméten jártak az Ifik

Az évente megrendezésre kerülő Tóth Ferenc Koreográfia Versenyen, Kecskeméten mutatták be az Ifik legújabb táncanyagukat Tavaszi szél címmel.

A nap eseményeiről a csapat egyik tagja, Matányi Rita számol be.

Reggel már korán keltünk fel és izgatottan készülődtünk az induláshoz. Útközben mindenkinek kitűnő lett a kedélyállapota és ebben a hangulatban érkeztünk a helyszínre. Mikor megkerestük a nekünk fenntartott termet, lepakoltunk és elkezdtük a hajfonást. Mindeközben, akinek készen lett a haja, nekikezdett az öltözésnek.

Miután mindenki végzett lementünk az aulába és átismételtünk néhány részt a műsorunkból, amiért kisebb tapsot is kaptunk más együttesektől. Majd visszasétáltunk a terembe, és csöppnyi igazításokat végeztek rajtunk. A nagyszerű Tarsoly zenekarral még egyszer utoljára, még a fellépés előtt elénekeltünk mindent, és néhányan még ismételtek is. Egy gyors színpadbejárás volt, mellyel átláthattuk a színpad térségét, és így könnyebb volt az elhelyezkedés. Ekkor már valamennyien izgulni kezdtünk, de az ebéd oldotta a hangulatot.

Sietve visszamentünk és lassacskán elkezdődött a fellépés, melyre visai tánccal készültünk. Sok sikert kívántunk egymásnak, míg elhúzódott a függöny és elkezdődött, amire oly sokat készültünk. Egyszerűen annyira jó hangulat lett hirtelen a színpadon, hogy én el is felejtettem, hogy versenyen vagyunk… Mikor vége lett, csodálkoztunk, hogy ilyen gyorsan elszállt ez az idő. Ezután a szülők és természetesen az edzőink is gratuláltak. Kimondhatatlan öröm keringett szerintem mindenkiben. Köszönjük a felkészítést Gerda néninek és Tomibának! Nagyon tartalmas vasárnapunk volt!

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.