Hírek

Online oktatás a vírushelyzet idején

A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes táncosai online oktatásban részesülnek

 

A Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Egyesület vezetősége a krízisből fakadó első megrázkódtatás után rögtön kereste annak megoldását, hogy a vírus okozta próba- és egyéb programkiesést mi módon tudná pótolni, illetve áthidalni a Szilasban táncolók számára.

 

Rövid időn belül a művészeti vezetőink iránymutatásával elkezdődött mind a 6 (óvodástól az iskolásokon át a felnőttekig) korcsoportunk online térbe helyezett próbáinak tervezése és kidolgozása. Ez hol „élő” próbát (testedzést) jelent, hol előre rögzített videóban feladatok meghatározását, hol tematikusan összeállított néprajzi háttéranyagok bemutatását. Így elmondhatjuk, hogy a Szilas táncosai a megszokott próbaidőben - de egy kicsit más módon – folytatják a gyakorlást és az ismeretanyag elsajátítását. A visszajelzésekből tudjuk, hogy a gyerekek alkalmazkodtak a helyzethez és örömmel vesznek részt a „próbákon”, ezzel a működésünk folyamatos.

 

Reméljük, hogy mihamarabb visszatérhetünk a próbatermekbe!

 

 

 

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu