Hírek

Szilas a Táncháztalálkozón

Művészeti vezetőink, Marosy Gerda és Józsa Tamás örömmel tettek eleget a felkérésnek, hogy az idei THT-n kalocsait tanítsanak.

 

Művészeti vezetőink, Marosy Gerda és Józsa Tamás örömmel tettek eleget a felkérésnek, hogy szombaton 10.15-től az Aprók tánca program keretén belül kalocsai táncot tanítsanak az érdeklődő gyerekeknek a Táncháztalálkozón. Ehhez a Szilas különböző csoportjai is csatlakoztak. Felléptek a Palánták és segítettek a tanításban a Pöttöm, az Aprók és a Friss csoport szólistái és ezen csoport oktatói is.

Lisovszki Flóra, a Palánták táncosának beszámolójából kiderül, hogy milyen is volt kamaszként a THT-n részt venni.

Szombaton reggel nyolcra kellett az Arénába érni. Hát, mi már odaértünk korábban, csak a rossz bejárathoz. Miután megtudakoltam, hogy merre van a hátsó bejárat, egyből oda siettünk, de a többiek is éppen előttünk értek oda. Mikor mindenki megérkezett, elindultunk befelé. Minden szülő, akinek kellett, megvette a jegyeket és bementünk. Ezután elindultunk az öltözönkhöz, ahol egy kis problémába ütköztünk, ugyanis nem tudtuk, hogy biztos az-e az öltözőnk. Mint kiderült pár perccel később, ott volt a szám belül az ajtón. Na ezek után bent lepakoltunk, reggeliztünk meg pihiztünk. Egy kis idő után elkezdtünk öltözködni. Miután már mindenki felvette a kalocsai viseleteket, elindultunk a fellépő helyre, ami a Martin György terem volt.

Mi igazából azt hittük hogy a küzdőtéren leszünk, úgyhogy egy kicsit meglepődtünk, hogy abban a kis teremben, nem túl sok ember előtt léptünk fel. Tehát először elpróbáltuk, majd ment élesben. Miután eltáncoltunk a koreográfiát, a többiekkel együtt eljátszottunk egy népi játékot, majd kalocsait tanítottunk. Az egész előadásunk közel egy órás volt. Miután minden lement, visszamentünk az öltözőbe, visszaöltöztünk, majd pihiztünk. 3:00-kor el kellett hagyni az öltözőt, de előtte még megnéztük a vásárt, és az öltözőben szórakoztunk. Nagyon elvoltunk. Miután elhagytuk az öltözőt, sokan egyből elmentek, de én és még páran maradtunk. Mindenfélét csináltunk, beültünk előadásokra, végigjártuk a vásárt (és persze vásároltunk is), picit táncoltunk is. Tehát összességében nagyon, nagyon jól éreztük magunkat.

Páran vasárnap is visszamentünk, de az már nem volt olyan jó, mint a szombat. Igazábol annyit csináltunk hogy járkáltunk ide-oda, még bementünk egy-két boltba, majd megnéztük hogy milyen táncokat fognak tanítani, de nem volt olyasmi, amit táncoltunk volna szívesen, ezért felmentünk, kerestünk egy nagyon jó helyet magunknak, és onnan néztük a táncosokat, valamint még beszélgettünk. Volt egy előadás,amire beültünk volna, de semmit nem láttunk, olyan sokan voltak. Ezért elvonultunk, és saját zenére táncoltunk. Ezután pedig már hazamentünk. Szupi volt az egész hétvége, nagyon élveztük, és nagy élmény volt nekünk. 

 

 

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu