Hírek

Továbbképzés pedagógusoknak

Módszertani továbbképzés volt a Szilasnál!

november 11-én, vasárnap a Szilas Néptáncegyüttes módszertani továbbképzést szervezett, amelyen mi mint az együttes oktatói, illetve egyéb külső intézményekből csatlakozó pedagógusok vettünk részt.
A továbbképzés két blokkból állt: délelőtt kezdtünk a népi gyermekjátékok tanításának módszertanával, amelyet dr. Sándor Ildikó vezetett, majd a délutáni részben Marosy Gerdával és Józsa Tamással (az együttesünk művészeti vezetőivel) az ugrós típusú táncok tanításának alapjait sajátíthattuk el.
Az egész továbbképzésre jellemző volt a gyakorlatias, élmény alapú tanulás, ismeretszerzés. Mind a gyermekjátékokat, mind az ugrós lépéseket mi résztvevők is ugyanúgy sajátítottuk el és próbáltuk ki, ahogyan azt egy foglalkozáson a gyermekeknek is átadjuk, vagyis minden játékot, éneket, mondókát és lépést mi magunk is végig csináltunk. Úgy gondolom, hogy ez nem csak az elsajátítást segítette, hanem egy kellemes, felszabadult légkört is teremtett. Ezeket a gyakorlati részeket minden esetben egy elméleti magyarázat, beszélgetés követte, amely segítségével rendszerbe tudtuk rendezni a megtapasztalt mozgásformákat, illetve megismerhettük a gyermekjátékokkal történő fejlesztés különböző aspektusait.

 Farkas Henrietta

logo white

A rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Budapest XV.kerületében a kulturális és civil élet kiemelt résztvevőjévé, mozgatórugójává és formálójává vált. A honlap összegzi az együttes működését.

Copyright © 2022 Szilas Néptáncegyüttes. Minden jog fenntartva! Designed By freeart.hu